събота, 1 април 2023 г.

Работничка в топлоцентрала загина, след като машина захвана косата ѝ

 

Жена на около 50 години е загинала при инцидент в ТЕЦ "Брикел", съобщи окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов, цитиран от БТА.

Злополуката е станала вчера сутринта.

"Жената е работила на машина, която е захванала косата ѝ, след което е придърпала цялото тяло", обясни Атанасов. На местопроизшествието е извършен оглед от следовател и е иззета документация, касаеща инструктажите за безопасност на труда. Вече са разпитани част от свидетелите и е назначена съдебномедицинска експертиза.

Окръжният прокурор допълни, че предстои да бъдат разпитани още свидетели и да бъдат назначени още експертизи - техническа, експертиза по безопасност на труда.

"Ще бъде необходимо да се установи има ли допуснати технологични нарушения. Очевидно такива има, щом се е стигнало до инцидента, но дали са само по вина на пострадалата или или на някой пряк ръководител, ще се установява тепърва", посочи той.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu / Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата