петък, 28 април 2023 г.

Премиерът призова депутатите да не превръщат бюджетната процедура в хватка за печелене на време /видео

  

Важно е да се знае, че превръщането на бюджетната процедура в хватка за припечелване на време ще е ход, от който ще загубят и гражданите, и бизнесът. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев в началото на днешното извънредно заседание на кабинета.

Той обяви, че днес министрите ще разглеждат Закона за държавния бюджет, за този на Здравната каса, както и Проектозакона за държавното обществено осигуряване за 2023 година.

"В днешния ден няма по-важен въпрос от този за бюджета на държавата. Споделяме общото убеждение за бюджетен дефицит до 3%. Как да се намали бюджетният дефицит от 6,4% на 3%, е задача, на която ще търси решение Народното събрание", коментира Донев.

Според него не става дума за прехвърляне на отговорността.

"След като нашите идеи за приходни мерки бяха възприети, отговорно и разумно е да представим на народните представители бюджет, разработен по действащо законодателство. Важно е да се знае, че превръщането на бюджетната процедура в хватка за припечелване на време ще е ход, от който ще загубят и гражданите, и бизнесът", подчерта служебният премиер.

И беше категоричен, че оттук насетне действията спрямо финансовия план на държавата за 2023 г. ще говорят за истинските намерения.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата