събота, 22 април 2023 г.

На Северното ни Черноморие хотелите препълнени с румънски туристи, по Южното Черноморие румънци, поляци, много българи. Очакват гости от Австрия, Чехия, Скандинавските страни

 istock

На Северното ни Черноморие хотелите, които отвориха за Великден, са препълнени основно с румънски туристи.  

Има ръст на цените на хотелиерските услуги, средно 10-12%. Това заяви Велина Гюмова, старши мениджър продажби в кк „Албена” в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

„Можем да отчетем по-добра заетост. За пръв път има три петзвездни хотели, които работиха за Великден. Цените варираха от 280-300 лева нощувка за двама възрастни с дете до 450 лева на семейство в зависимост от предлагания пакет”, обясни тя.

В курорта ще бъдат организирани няколко тематични събития, като Салса фестивал, например.  . Традиционно идват туристи от Румъния, Австрия, уточни представителят на хотелиерския бранш.

За Великден хотелите по Южното Черноморие, които отвориха, изпълниха почти 100% от капацитета си. Много българи, но и чужденци избраха да почиват там, информира БНТ.

Макар празничните дни да бяха сравнително дъждовни, не липсваха туристи в курортите. Времето все още не е подходящо за плаж, но гостите се потопиха в българските традиции за Великден и атмосферата на празника.

"Румънци, поляци, много българи. Тази година учудващо и снегът даде време и по нашето Черноморие имаше слънце, така че българите се разпределиха, но и ние по Южното Черноморие имахме български туристи. Това е репетиция за всички хотелиери, за да видим как ще започне летният сезон. Очакваме тази година да бъде много добър", заяви Евелина Пулева, от Бургаската регионална туристическа камара.

Хотелиерите използваха този ранен поток от туристи, за да обучат персонала си, който ще работи през лятото, както и да набележат плюсовете и минусите в своите бази

"Сега в момента цените са изключително ниски. Нашата реклама, която правим в момента, е с тези туристи. Те като се върнат, разказват колко е хубаво в България и така почти всяка година идват нови и нови, които разказват за България, за Слънчев бряг, за Несебър", обясни Румен Мончев, хотелиер в Слънчев бряг.

За всички български граждани в Италия и италианци в България 

 Per tutti i bulgari in Italia e gli citadini italiani in Bulgaria

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата