събота, 15 април 2023 г.

Министерството на туризма с нови проверки по границите преди Великден

  

Нови проверки за нелоялни практики са направени през изминалата нощ на организирани пътувания на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от Министерството на туризма. Проверени са 14 автобуса. 

При четири от проверените туроператори се установи липса на издадени ваучери на пътниците, като липсващите документи ще бъдат изискани да се представят в Комисията за защита на потребителите.

Два от автобусите, превозващи пътници, са без удостоверение за извършване на туроператорска дейност. Извършена е проверка в Националния туристически регистър на две лица, които притежават правоспособност да упражняват професията "екскурзовод".

Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" е съставила 16 акта, допълниха от пресцентъра. Икономическа полиция не е установила нарушения по време на проверката.

В началото на април при нощна проверка на граничния контролно-пропускателен пункт "Лесово - Хамзабейли" за нелоялни практики при организираните пътувания, бяха установени пропуски при двама туроператори, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. 

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата