петък, 7 април 2023 г.

Бургас ще почете паметта на обичания бард Пламен Ставрев с концерт на Флората

 Бургас ще почете паметта на обичания бард Пламен Ставрев с концерт на Флората

“Шепа пясък от бургаския бряг” - под това заглавие приятели и близки на музиканта Пламен Ставрев, който си отиде през 2011 г., организират концерт в Експозиционния център “Флора” - Бургас. Заглавието е цитат от текста на Пейо Пантелеев на песента “Гурбет блус”. През 2023 г. се навършват 70 години от рождението на Пламен Ставрев. 

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас и ще се състои на 22 април, от 19.00 часа. Входът е свободен. 

Музикант, композитор, автор и изпълнител на незабравими песни, дълбоко свързан с Бургас и неговата културна история, Пламен Ставрев остави дълбока следа върху поколения български изпълнители - от популярната музика до жанра на изпятата поезия (singer-songwriter). 

Концертът се организира като съвместна инициатива на семейството (съпругата Пени и дъщерята Евгения) на Пламен Ставрев, една от най-известните бургаски акустични групи “Прегърнат облак” и формацията “Точка БГ” - водеща българска група за изпята поезия. Изпълнителите споделят влиянието на Пламен Ставрев върху творчеството им, обичта си към него и целят да стимулират приемствеността между музикалните поколения, както и да популяризират личността на големия бургаски творец сред по-младите жители на града. Организатор е фондация “Полдер”. 

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата