четвъртък, 13 април 2023 г.

Бойко Борисов: Аз искам да направя правителство с ПП-ДБ, това е най-доброто за България

  

Аз искам да направя правителство с ПП-ДБ, това е най-доброто за България. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента преди рекордно краткото заседание на НС.

Имаме много ясни задачи - правителство между тези две партии, правим всичко възможно, въпреки Атанас Атанасов. Денков и Гюров дойдоха при мен, разбрахме се да излъчим преговорни групи, работиха три часа следобед. Последното, за което си мисля, е великденска ваканция", заяви той. И допълни, че ГЕРБ искат да са честни, затова не приемат ротационно председателство на НС.

Според него Атанасов е споменал името му 60 пъти. "Безотговорно към парламента е Лена Бориславова да се откаже от депутатското си място", смята Борисов.

Днес ще направим 2 комисии от двете групи - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - правна и финансово-бюджетна, за да разгледаме бюджетна програма. Нашият основен приоритет е правителство между ГЕРБ и ПП. Готови сме на много компромиси, добави Борисов.

Между толкова враждуващи лидери и поддръжници, забавянето на избор на председател е много важно, за да може тези комисии да поработят и да намерим общи неща между нас, допълни лидерът на ГЕРБ.

Той посочи, че друг вариант за съставянето на кабинет няма.

"Забавянето на избор на председател е полезно, да могат комисиите да поработят, да намерят общи неща. Аз искам да направя правителство с ПП-ДБ, това е най-невредно за страната", заяви бившият премиер.

Той посочи, че когато имаш цел, друг вариант няма, но след това допълни:

"Ако не се случи, има друг план, ще го кажа след като не се изпълни този". Борисов обясни, че има много повече конструктивност от страна на лидерите на ПП.

Ние с "Продължаваме промяната" сме самодостатъчни, така че няма как да се избере председател, докато се водят преговорите между ПП и ГЕРБ.

Той посочи, че в Румъния има принцип да се ротират премиери:

"Затова и толкова внимателно формулирахме вчера, че между толкова враждуващи политици ни трябва време и затова и забавянето на избор за председател е полезно, за да спечели време тези работни групи да работят". 

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата