петък, 14 април 2023 г.

Украинец опита да пренесе от родината си в България цигулка „Страдивариус“

Опит за износ на цигулка "Страдивариус" от Украйна по посока на България са предотвратили сътрудници на Одеската митническа служба. 

Опитът за незаконен износ бил предотвратен на граничния пункт "Орловка".

Украинец опитал да изнесе с автомобил към България цигулката, се казва в съобщение на митническата служба на Одеска област, качено във Facebook.

Украинецът опитал да мине през зелен коридор, без да попълни данъчни декларации и предизвикал подозренията на митничарите, които поискали да огледат колата му. 

В багажника сред куфарите и кашони била открита цигулката в калъф, като върху музикалния инструмент имало надпис ANTONIUS STRADIUARIUS CREMONENSIS FACIBAT ANNO 1742. В калъфа имало и комплект струни и лък, произведени по съветско време. 

Всичко това било иззето, тъй като украинецът нямал документи за износа им. 

Стойността и ценността на уреда ще бъде определена чрез експертиза, а по-нататъшната му съдба ще реши съдът. 

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата