неделя, 12 март 2023 г.

Рекордни цени на колите втора употреба

 10-те най-купувани коли втора ръка в България - AУТОМЕДИЯЦените на автомобилите втора употреба достигат нови рекорди. Това сочи месечният индекс на цените на употребяваните автомобили на най-големия онлайн пазар за автомобили в Европа.

В Германия, откъдето традиционно се вкарват част от автомобилите у нас, също отчитат много високи цени на колите втора ръка, съобщава Нова телевизия.
 
През 2022 г. употребяваните коли са били по-скъпи от всякога, със средна цена 18 500 евро, сочат изчисленията на германските специалисти. 

 Това е с около 19% поскъпване спрямо 2021 г.

Причините за това са много. Сред тях са нарушената верига на доставки, намалено производство заради пандемията и войната в Украйна, както и увеличените разходи за енергия. Към това се добавя и липсата на полупроводници на пазара.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата