четвъртък, 2 март 2023 г.

Още едно дете пострада тежко на пистата в Боровец

  

10-годишно дете от Великобритания пострада на писта "Попангелов" в курорта "Боровец", съобщи БНТ.

Сигналът за инцидента е подаден около 11:30 часа.

То е откарано в "Пирогов" със съмнения за тежка гръбначна травма. От Планинската спасителна служба, база Боровец обясниха, че детето само е паднало, след като е скочило от неравност. Нямат информация да е било със ски училище.

"Детето е скочило и се е приземило на гърба си, затова имахме съмнения за гръбначна травма. С екипа в "Пирогов" поддържаме контакт и оттам ни увериха, че детето няма тежки травми", обясни Ангел Керкелев от ПСС Боровец.

От "Пирогов" потвърдиха, че детето е без непосредствена опасност живота и не се нуждае от операция. Има обаче множество контузии по цялото тяло и остава за наблюдение.

Преди седмица 7-годишно румънче пострада тежко на писта в Банско, след като бе блъснато от 16-годишна румънска скиорка.

Детето е било прието в разложката болница с фрактури и съмнения за травми на вътрешните органи, след което беше транспортирано до "Пирогов", а първа помощ му оказват спасителите от ПСС. По-късно от спешната болница съобщиха, че момиченцето има фрактури на таза и мозъчно сътресение, но не се налагат операции.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата