четвъртък, 2 март 2023 г.

Хотели по морето отварят за Великден, записванията вървят с пълна сила

 istock

Записванията за Великденските празници вървят в пълна сила, отварят почти всички хотели по Северното Черноморие.

Над 80 процента от туристите по Северното, а и по Южното ни Черноморие, са лоялни, основно румънци, които всеки Великден избират да прекарат тук почивните дни за Възкресение Христово.

На тях им допада това, че цените при нас са прилични, харесват им и спа центровете ни. Останалите туристи за Великден по Българското Черноморие тази година са българите от големите градове, избрали ранната пролет за почивка на море. Това каза за Радио Варна проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

Предположението на експерта е, че ако не се промени заобикалящата ни среда, сезон 2023 ще бъде по-добър от миналогодишния, поне на равнищата от 2019-а - годината преди ковид пандемията.

Проф. Маринов съобщи още, че германският пазар все още не е достигнал равнищата си от този период (2019 г.) и това касае всички дестинации, включително и България.

"Към момента записванията на немския пазар вървят добре и ни очаква доста приличен сезон на този пазар, който е основен и важен за България. През последните години търпим кризи там най-вече заради пандемията, но и заради войната в Украйна. Хората са притеснени и предпочитат дестинации, които са по-далеч от военните действия - Гърция, Турция, Северноафриканските страни", допълни проф. Стоян Маринов.

В момента се провежда туристическото изложение в Белград, а паралелно с него - и това в Букурещ. От 7 до 9 март ще се състои и Берлинската борса. България участва активно в тези форуми, информира Маринов.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата