неделя, 5 март 2023 г.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Майка иска да дари своя бъбрек, за да спаси сина си / видео

 ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Майка иска да дари своя бъбрек, за да спаси сина си -  Общество - България - Новините на NOVA - NOVA

Сумата за трансплантацията е непосилна за семейството

Майка дава единия си бъбрек на болния си син, за да му даде шанс да живее. Младият мъж е в последен стадий на бъбречна недостатъчност и операцията е неотложна.

От година и половина 38-годишният Светлин Красимиров е на хемодиализа по три до четири пъти седмично. Бъбреците му отказали в Германия, където работел и живеел. Получил хипертонична криза. Малко по-късно близки го намерили колабирал в квартирата. Извикали линейка и Светлин чул страшната диагноза - двата му бъбрека не функционирали.  Временно го стабилизирали и той предпочел да се върне в България.

„Искахме тук, в България да се състои трансплантацията, защото щеше да е безплатно, но не се случи. Казаха, че имам 2 артерии на бъбрека, което за тях е рисковано и затова се обърнахме към турска клиника, от която казаха, че няма проблем” споделя Светла Недкова, майка на мъжа.

Трансплантацията в Турция струва 55 000 лв. Семейството е успяло да събере 25 000 лв. и сега има нужда от още 30 000, за да живее Светли.

„Мили хора, не апелирам за голяма сума. Дарете нещо малко”, помоли Красимир Недков, баща на мъжа.

„Колкото може! Поне по левче! Ще бъдем много благодарни. Да можем да спасим Светли”, призова Светла Недкова.

Семейството вече е изгубило едно от децата си преди години и сега не могат да се примирят с мисълта, че ще загубят и този син.

Желаещите да помогнат на семейството, могат да дарят пари по следната банкова сметка:

ТИТУЛЯР: Светлин Красимиров Елков

Валута: EUR IBAN& BG30STSA93000029664866

BIC: STSABGSF

Банка ДСК - АД

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата