Пасажер в частен самолет загинал по време на силна турбуленция, наложила машината да бъде пренасочена към международното летище "Брадли" в щата Кънектикът в САЩ, предаде днес Асошиейтед прес.

Петима души е имало на борда на попадналия в зона на силна турбулентност частен самолет "Бомбардиър". Снощи той изпълнявал полет от град Кийни в щата Ню Хампшир до Лийсбърг в щата Вирджиния, каза говорителката на Националната служба по безопасност на транспорта (НСБТ) Сара Сълик.

Инцидентът е станал в небето над историческия американски регион Нова Англия, който обхваща щатите Мейн, Масачузетс, Ню Хампшир, Върмонт, Роуд Айлънд и Кънектикът. 

НСБТ е започнала разследване и е разговаряла двамата членове на екипажа и оцелелите пътници, а черната кутия на самолета е изпратена в централата за анализ, добави говорителката.

Самолетът е собственост на компанията "Кънекшън", базирана в Канзас Сити в щата Мисури, според данни на Федералната авиационна служба.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo