понеделник, 6 март 2023 г.

Пиянска свада между украински шофьори завърши със смърт

 

Украински шофьор на ТИР е починал на паркинг след свада с друг водач на камион, който също е от Украйна. Полицията в Русе е започнала разследване на смъртта му, съобщи регионалният говорител на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева, цитирана от БТА.

Вчера по обяд в полицията е постъпил сигнал за мъж в безпомощно състояние, намиращ се на ТИР-паркинг на международния булевард "България" в Русе. Веднага на място са изпратени полицейски патрули, както и криминалисти.

На паркинга е установен трупът на 58-годишен украинец - водач на товарен автомобил. В района е задържан 28-годишен шофьор на камион от Украйна.

При разследването било изяснено, че мъжете се запознали на паркинга два часа по-рано. Те употребили алкохол, който закупили от близък магазин, след което между двамата възникнал скандал.

Според 28-годишния мъж свадата била предизвикана от неговия сънародник, който извадил нож и щанга, с които му посегнал. От своя страна младият шофьор го ударил с юмрук в лицето, при което 58-годишният паднал на земята и починал.

Пред полицаите 28-годишният водач обяснил, че след това се опитал да помогне на сънародника си и потърсил помощ.

На място е извършен оглед. 28-годишният шофьор е арестуван. Работата по случая продължава.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата