понеделник, 6 март 2023 г.

70 - годишен намушка медицинска сестра с нож / видео

 


Медицинска сестра е била намушкана с нож в 22 Диагностично-консултативен център в столичния квартал "Гео Милев" в понеделник следобед, потвърдиха от МВР.

Инцидентът е станал около15 часа, а очевидци разказали пред Dir.bg, че на мястото е имало няколко патрулки и полицаи. Мъжът е бил поставен на колене с ръце зад гърба, закопчани с белезници.

Пострадалата медицинска сестра е 62-годишна и работи в ДКЦ-то, а задържаният за нападението над нея е на 70 години, уточнява БТА.

Ранената жена е настанена в ИСУЛ с няколко прободни рани. 

След нападението тя е била веднага транспортирана към ИСУЛ. Според лекарите тя е извадила късмет, че прободните рани в гърдите не са поразили сърцето.

Три от раните са именно в дясната гръдна половина, обясни д-р Георги Желев от университетската болница пред бТВ. Другите две рани са в дясната ръка и в коляното. 

Жената е в стабилно общо състояние и вече се е успокоила, след като дежурният екип е успял да спре кървенето, казаха медиците.

По данни на полицията причината за нападението са лични отношения между мъжа и медицинската сестра. Самият нападател обаче отрече пред Нова телевизия да е нападал жената.

"Не съм нападал никого. Питайте полицаите защо съм задържан", успя да каже арестуваният пред Нова телевизия преди да го отведат в Първо Районно управление, което е на метри от мястото на инцидента.

Попитан дали е употребил алкохол, мъжът отговори: "Днес ли? Не помня". 

Според колеги на медицинската сестра тя е работела в солна стая на приземния етаж на поликлиниката, където нападателят слязъл и я наръгал.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата