сряда, 8 март 2023 г.

Прокуратурата: Нарушение на правила е довело до падането на самолета

   

                                    Снимка: Булфото

Окръжният прокурор на София Наталия Николова даде брифинг във връзка с днешния инцидент, при който самолет падна край местността Побит камък. "Става въпрос за произшествие с въздухоплавателно средство, при което, при нарушение на правила, по непредпазливост, е причинена смъртта на 33-годишен мъж", заяви тя.

Николова обясни, че самолетът е двуместен. "Към момента все още тече оглед на местопроизшествието", добави Николова и посочи, че предстои да се проверят документите за полета.

По думите ѝ пилотът е получил в 13:24 часа разрешение за излитане, а малко след това самолетът е паднал.

На въпрос дали това е станало косо, с предната си част надолу , тя обясни, че въздухоплавателното средство е паднало плоско, като е положено на долната си част.

По-рано днес зам.-министърът на транспорта Николай Найденов заяви пред журналисти, че пилотът на самолета е бил без каска, а причина за смъртта е травма на главата.

Полетът е бил тренировъчен, заснеман е на видео, пише БТА. Заместник-министърът заяви, че има няколко версии за инцидента, но към момента не може да се каже дали причината за него е здравословна или техническа. Записът на полета ще бъде предоставен на разследващите.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата