вторник, 7 март 2023 г.

Захари Шулев отива на съд за зверски побой и издевателство над куче, след като го примами с храна

 Захари Шулев 

                         Снимка: BulFoto

 Районната прокуратура в София предаде на съд Захари Шулев, обвинен за побоя над кучето Мечо, съобщиха от държавното обвинение.

Мъжът бе задържан след публикувани в медиите и социалните мрежи клипове, в които се вижда как мъжът примамва кучето с храна и го взема със себе си. Малко по-късно го връща със счупвания и прорезни рани. Инцидентът стана на 24 октомври миналата година в кв. "Карпузица" в София.

Според прокуратурата 37-годишният мъж проявил особена жестокост към куче, като в интервала между 23:45 часа на 23 октомври до 2:42 през нощта на следващия ден той удрял животното, като то получило рани и фрактури по краката. От държавното обвинение посочват, че деянието е извършено по особено мъчителен начин за животното и с особена жестокост.

Имаше доказателства срещу него и за други прояви на насилие над куче. Случаят с Мечо доведе и до протести в страната в защита на четириногите животни.

Ако бъде признат за виновен, 37-годишния Захари Шулев го грози лишаване то свобода от 1 до 3 години и глоба в размер на от 2000 до 5000 лв.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата