четвъртък, 9 март 2023 г.

Почти 5 години след ареста на Митьо Очите делото не може да започне

  

                       Снимка: Булфото

Софийският градски съд за четвърти път отложи разпоредителното заседание по делото срещу Димитър Желязков - Митьо Очите, и още няколко души.

Причината за отлагането на заседанието днес е неявяването на единия от подсъдимите, тъй като е трябвало спешно да отиде в болница заради свой близък, постъпил в лечебното заведение, предава БТА.

При предходното съдебно заседание единият от подсъдимите - Иван Ангелов, внезапно е постъпил с бактериална инфекция в болница, което доведе до отлагане на делото.

Петият опит за старт на процеса ще бъде на 11 април. Тогава се очаква да бъде готова и съдебно-медицинската експертиза на Димитър Желязков, свързана с искането на защитата да бъде променена мярката за неотклонение на подсъдимия, който в момента е под домашен арест.

Митьо Очите е обвинен като ръководител на организирана престъпна група, занимавала се с изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици.

Прокуратурата твърди, че групата е действала от януари 2013 до 2 август 2018 г. в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Желязков беше арестуван в Турция през август 2018 г., няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България. Делото срещу групата не започна в спецсъда и след закриването на институцията бе изпратено в Софийския градски съд.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата