четвъртък, 9 март 2023 г.

17 задържани и над 500 проверени при спецакция на МВР в Бургаско

 

17 са задържаните до обяд при спецакция на МВР срещу битовата престъпност, миграцията и търговията с гласове в Бургаско, съобщиха от Областната дирекция на полицията в крайморския град.

Образувани са шест бързи производства. Служителите от участък "Победа" при Първо районно управление в Бургас са задържали двама души - единия за притежание на наркотици, а във втория са открити тефтери с лични данни на хора, получавали заеми и стоки на версия.

Служителите от Четвърто районно управление са арестували още трима за притежание на наркотици - метамфетамин и марихуана.

Проверени са 366 превозни средства и общо 514 души, като са открити и десетима, обявени за издирване.

Проверени са над 10 адреса, както и 51 търговски обекта, заложни къщи и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност.

Издирват се лица, обявени за местно и общодържавно издирване, които са с влезли в сила присъди или за повдигане на обвинения.

Полицейските действия по второто направление - миграционен натиск продължават, а по отношение търговията с гласове за предстоящия вот се работи преди всичко с превантивна насоченост.

В проверките са включени екипи на "Охранителна полиция", "Пътна полиция", "Икономическа и криминална", както и екипи на бургаската жандармерия, добавят от ОДМВР Бургас.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата