вторник, 14 март 2023 г.

МВР търси свидетели на катастрофата с 5 жертви край Пазарджик

  

Областната дирекция на МВР в Пазарджик издирва свидетели на катастрофата, станала вчера малко след разклона за Мало Конаре, при която загинаха петима души.

От полицията призовават гражданите, пътували в интервала между 15.50 и 16.10 часа по пътя между Пловдив и Пазарджик в отсечката между селата Мало Конаре и Говедаре и станали очевидци на жестокия сблъсък, да се свържат с органите на реда.

Все още не е известна причината за инцидента. Разследват се всички възможни версии, като за основна се очертава неправилно изпреварване и движение с изключително висока скорост. При челния сблъсък между "Форд Фокус" и "Шкода Октавия" на място загинаха четирима души - трима мъже и една жена, а по-късно в пазарджишката болница борбата за живот изгуби още една жена. В болницата в Пазарджик са настанени още двама от пътниците, но няма опасност за живота им.

Три от жертвите са от едно семейство - 44-годишният Милен Атанасов, майка му Ваня и баща му Сашо.

Днес обход на участъка направиха от Европейския център по транспортни политики, които не откриха нарушения при изпълнение на ремонтните дейности в участъка, предаде БНТ. 

Според експертите пътят е достатъчно широк и предразполага към шофирането с повишена скорост. Маркировката също позволява и изпреварвания, които често са рисковани, но не и незаконни.

"Високата скорост на такъв тип пътища, при челен удар, повечето катастрофи, завършват с фатален изход, както и в случая за 5 човека", коментира Диана Русинова.

От Агенция "Пътна инфраструктура" са категорични, че пътят отговаря на всички норми. Ограничителните системи са изпълнени по съвременен метод, а пътните знаци отговарят на нормата. 

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата