вторник, 14 март 2023 г.

Иззеха автомобила на 92-годишният управлявал без книжка и пиян, ще бъде съден

  

                                 Снимка: БНТ

Иззеха автомобила на 92-годишния мъж от Сливен, който беше спрян на пътя пиян и без книжка. Причината - шофира отново колата без регистрационни номера при вече образувано досъдебно производство. За повторното нарушение Стефан Стефанов ще бъде съден, казаха за bTV от прокуратурата в Сливен.

Събота, 11 часа, в центъра на Сливен. Шофьор снима Стефан Стефанов, който беше спрян от полицаите на 8 март без книжка и с алкохол. Отново е зад волана на същата кола - този път без регистрационни номера. От полицията в Сливен проверяват сигнала и откриват колата в гараж близо до дома на нарушителя.

"Сутринта гледахме видеоклипа, установихме свидетеля, който е направил записа. Съгласувахме действията си с Районна прокуратура и започва ново досъдебно производство за това, че автомобилът е управляван, след като му е прекратена регистрацията. В момента се извършва оглед на колата. С протокола за оглед ще бъде иззет във връзка с новообразувано досъдебно производство", обясни началникът на сектор "Охранителна полиция" в Сливен Димитър Кикьов.

Съседи твърдят, че мъжът често си купува алкохол от близкия магазин.

"Паднал беше и съседите го вдигаха една вечер и го заведоха вкъщи, беше ударен. Според мен полицаите просто трябва да му вземат ключовете за колата, защото няма друга оправия. Дъщеря му не може да се справи с него", разказа Албена Димитрова.

"Отишъл е да вкарва колата в гаража и всъщност не е имало място, не можал да я вкара и пак дошъл дотук", заяви дъщеря му.

Баща ѝ разбра от екипа на bTV, че са му взели колата.

"Конфискуваха ли я? Ще им отрежа главите. И знаеш ли защо? Защото аз на 17 години бях по лагери и затвори за справедливост. Никаква справедливост няма. Пак съм карал колата? Ей, аз съм много голям престъпник", каза Стефан Стефанов.

От Районната прокуратура в Сливен казаха за bTV, че 92-годишният мъж ще бъде съден и вероятно ще получи административно наказание.

"Свидетелството му е отнето през юли 2022 г. за това, че е шофирал след употреба на алкохол, тогава бе прекратена и регистрацията на автомобила. Впоследствие на 8 март той беше установен да управлява нерегистрирано превозно средство, отново след употреба на алкохол. Това е изключително опасно управление", заяви главен инспектор Илиян Николов, началник на сектор "Пътна полиция" в Сливен.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата