сряда, 22 февруари 2023 г.

Втори задържан за побоя над Християн Пендиков, сам се предал в полицията в Охрид

  

Има втори задържан, заподозрян за участие в нападението срещу 21-годишния Християн Пендиков на 19 януари в Охрид. Според Фондация "Македония", която съобщи за ареста, мъжът сам се е предал на полицията в македонския град.

Вторият задържан е Борче Ангелов от Битоля. "Той е заплашен с арест, ако съдът в Охрид не реши да го освободи, както определи за първия нападател Илия Спасески. Има и трети нападател, не знаем кой, както и дали полицията го издирва", написаха във Facebook от Фондация "Македония".

Производство за нападение срещу Пендиков до момента е образувано срещу едно лице, задържано за 30 дни. Той ще бъде съден в Охридския съд, а заседанията ще започнат следващата седмица. Преди ден стана ясно, че Илия Спасески вече е на свобода заради изтичането на 30-дневния срок и промяна на мярката "задържане под стража". На Спасески обаче е отнет задграничният паспорт.

Нападението над 21-годишния Християн Пендиков стана на 19 януари в родния му град Охрид. Според прокуратурата е пребит поради българската си етническа принадлежност. Младият мъж беше с тежки наранявания по главата, гърдите и вратните прешлени. След 17 дни лечение във ВМА, където бе докаран с правителствения самолет "Фалкон", Пендиков се възстановя успешно.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата