неделя, 26 февруари 2023 г.

Заради силния вятър: Голямо дърво падна върху кола, шофьорът ѝ по чудо е невредим

 

                        Снимка: "Булфото" 

Голямо дърво падна върху спрял автомобил в Харманли, съобщи "Булфото". Инцидентът стана днес следобед на улица "Петко Каравелов", а причината - заради силния вятър.

Собственикът на колата е бил в магазин наблизо, а след това се е качил в колата. Малко преди да потегли, дървото е паднало върху автомобила.

Младежът не е пострадал и е излязъл от дясната врата.

Клоните на дървото са паднали и върху друг автомобил, но той не е пострадал, добавя агенция "Булфото".

Младежът не е пострадал и е излязъл от дясната врата.

Клоните на дървото са паднали и върху друг автомобил, но той не е пострадал, добавя агенция "Булфото".

От сутринта силни пориви на вятъра в София също причиниха щети. Екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" (АПП) на Столичната община (СО) работят по сигнали за паднали клони и дървета вследствие на силния вятър, съобщават от пресцентъра на общината.

Жълт код за силен вятър е обявен за утре в 14 области на страната, показва картата за опасни явления на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология(НИМХ).

Предупрежденията за силен вятър ще важат за областите Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград, Русе, Велико Търново, Габрово, Хасково и Кърджали.

Прогнозата на НИМХ е за силен южен вятър в източната половина от страната. През цяла България ще преминава студен фронт. Облачността ще бъде променлива, по-често значителна и на места ще има и валежи от дъжд. Максималните температури ще са в широки граници от 10° - 12° в Западната половина от страната до 18° - 20° на изток.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата