неделя, 26 февруари 2023 г.

Февруари приключва с пролетни температури, но март връща зимата със застудявания, дъжд и сняг

 Февруари приключва с  пролетни температури, но март връща зимата със застудявания, дъжд и сняг 

Днес до края на деня облачността ще бъде променлива, по-значителна преди обяд. На отделни места над Западна и Северна България ще превали слаб дъжд. В североизточните райони и по Черноморието ще духа слаб вятър от юг.

Максималните температури ще достигнат от около 10 градуса на северозапад до 15-16 в Югоизточна България.

Преди полунощ облачността над много райони ще бъде незначителна, но след това от запад ще се увеличава. На отделни места на запад и северозапад отново ще превали дъжд. Ще се появи вятър от юг. Минималните температури ще бъдат от около 2 до 7-8 градуса.

В съботния ден ще се усили вятърът от юг, в източните райони и северно от планините - умерен и силен. Облачността ще бъде променлива, в източната половина на страната предимно висока и средна. По-плътни и ниски ще са облаците в Северозападна България, където отново на места ще превали. Около и след обяд краткотраен дъжд е възможен и в Софийско.

Топло за края на зимата, с максимални температури от 16 до около 20 градуса.

В неделя ще бъде топло, с температури, характерни за месец май - сутрин от 9-10 до 15 градуса, а след обяд от 18 до 22, 23 градуса. Ще бъде много ветровито, със силен и бурен вятър в Източна България и северно от планините.

Много неподходящо за планински туризъм! Бъдете внимателни.

Облачността ще бъде значителна, но в по-голямата част от страната през повечето време - средна и висока. Слаби превалявания са възможни на юг и в планините.

Привечер и през нощта над северозападните райони вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква по-студен въздух.

В понеделник ще има значителна облачност, на места в превалявания от дъжд. Температурите след обяд ще са от около 10 на северозапад до 18-19 в югоизточните райони.

Във вторник и сряда постепенното понижение на температурите ще продължи. Ще превалява дъжд, в планините - сняг. Повече подробности за времето през този период очаквайте в следващите дни.

Месец март ще започне с променливо време, характерно за него и по-ниски температури от тези, които имаме в момента, последната седмица на февруари. Ще има превалявания от дъжд, който в някои дни по високите места на запад и север е възможно да преминава в сняг, както и да се образува временна снежна покривка.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата