вторник, 28 февруари 2023 г.

Шофьорът със 7 телета в автомобила: Бързах да не умрат, камионът за тях се счупи

  

                         Снимка: Стопкадър bTV

Шофьорът, който бе спрян от полицията в Сливен със седем телета в автомобила си, превишил скоростта, защото бързал, за да не се задушат. Решил да ги превози, след като специализираният камион, който трябвало да се заеме с това, се развалил, разказа самият Атанас Костов пред bTV

Мъжът беше задържан при полицейска акция в Сливен за нарушители на пътя. Униформените го спрели първо заради дете, което се возело на предната седалка до шофьора. След това видели необичайния товар - седем малки полузадушени телета, лежащи едно върху друго.

Според документите му, Атанас Костов е от ямболското село Бояново. Пътувал от Велико Търново. Имал уговорен транспорт за животните, но сделката се провалила.

"Какво да направя, като помолих човека да дойде, тръгна насам със специализирания превоз, но му се развали камионът. Само дето съм дал парите. Затова бързах. Ако седя още малко, няма ли да умрат?", обяснява той пред bTV и добавя, че не бил единственият, който превозвал животни за дамазлък. 

Съставен му е акт заради 12-годишното дете, което се возело на предната седалка. Инспекторът от Областната дирекция по безопасност на храните в Сливен д-р Андрей Арнаудов пък установява и нехуманно отношение към животни, превозвани в средство, което не е предназначено за това. Ветеринарите проверяват и дали мъжът има регистриран животновъден обект за отглеждане животните, както и дали те не са крадени. 

След първоначалната проверка шофьорът е освободен, но ветеринарните власти трябва да уточнят за какво точно да го санкционират - за нехуманно отношение към животните, за нерегламентиран превоз или има и други нарушения.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата