Мащабна акция срещу автокрадците се провежда в София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница, предава NOVA, позовавайки се на свои източници.

Рано сутринта от домовете им са изведени около 30 лица, които са съдени и задържани за автокражби.

Обект на проверки и разследване са криминално проявени с прякорите Бабичката, Шумахера, Лъвицата, Черния, Белязания, според първоначалната информация на телевизията.

Проверяват се автоморги и сервизи в пернишко и Дупница.

Акцията е по разпореждане на главния прокурор. В нея участва прокуратурата, Националната следствена служба и МВР.

Извършват се претърсвания на множество адреси в петте населени места, като обект на интерес са устройства, ползвани от автомафията за отключване и запалване на автомобилите.

Екипи от прокурор, следователи и полицаи са влезли и в няколко сервиза в Пернишко, за които се предполага, че са ползвани за разфасоване на крадени в столицата автомобили. Жандармерия има и пред няколко от автокъщите в Дупница.

По неофициална информация действията във Варна са свързани с разбиването на канал за износ на крадени автомобили от страната, които са пласирани в Близкия Изток, Русия и бившите републики от ОНД.

Очаква се малко по-късно от МВР и прокуратурата да дадат подробна информация за спецакцията.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo