неделя, 22 януари 2023 г.

Ако имате много от опасната висцеларна мазнина, пробвайте тези упражнения! Няма да съжалявате!

 Как да се отървете от висцералната мазнина | Ezine.bg

Всеки знае, че коремната мазнина е вредна за здравето. Това е така заради висцералната мастна тъкан във вътрешната част на корема.

Тя е особено проблемна, защото може да обгражда сърцето, белите дробове и черния дроб. Изследвания са показвали, че има връзка между висцералната мастна тъкан и сериозни болести като високо кръвно налягане, диабет тип 2, сърдечни болести, деменция, рак на гърдата и на дебелото черво.

Според изследвания висцералната мазнина не е натурално акумулирана мазнина около органите, а е феномен, причинен от акумулирането на твърде много мазнина на едно място.

Ако качите много килограми, обикновено тялото събира мазнина на различни места от тези, на които по принцип качвате. Мястото, на което мазнината се събира, се свива и празното място около органа се заема от още мазнина.

Най-съвременните методи за установяване на наличието на висцерална мазнина са компютърна томография и ЯМР. Но има и много по-прост начин да проверите.

Можете да измерите с рулетка обиколката на талията над пъпа, докато стоите прави. Над 88 см при жените и над 100 см при мъжете са доказателство за висцерална мазнина над нормата.

Усилените тренировки не само премахват подкожната мазнина, но и висцералната. Трябва да тренирате поне 5 пъти в седмицата, по минимум 30 минути със средно натоварване. При средно натоварване пулсът е по-ускорен от обикновено, а дишането става по-накъсано.

Ако искате по-бързи резултати, трябва да правите по-интензивни тренировки като джогинг например. Правете поне 4 пъти седмично, в продължение на 20 минути. Обаче, ако досега не сте имали много физическа активност, е най-добре да започнете първо с бързо ходене.

Дори слабите хора, които нямат много физическа активност, имат излишна висцерална мазнина.

Изследвания от типа на ЯМР понякога са необходими, защото и много слаби хора има излишна висцерална мазнина. За натрупването на висцерална мастна тъкан имат отношенеи и генетични фактори, но и малкото физическа активност, което може да накара и слабите хора да натрупат такава.

Дори да се храните добре, ако не тренирате, мазнината може да се трупа. Най-добрият начин за отърваване от този тип мастна тъкан е активна физическа дейност, тоест тренировките.

Когато започвате с тренировките, можете да пробвате с неща като джогинг, велоергометър и други подобни фитнес уреди. Ако продължите с упражнения със средна натовареност, резултатите започват да изглеждат по-бавни. В такъв случай увеличете продължителността или интензивността на упражненията.

Няма магическа храна, която да премахне висцералната мазнина, но има такива храни, които предотвратяват натрупването на много мазнини. Има изследвания, според които хората, които ядат повече храни с фибри, имат по-малко висцерална мазнина от останалите.

Трудно е едновременно да тренирате и да поддържате здравословен хранителен режим. Затова ако не можете да правите и двете в началото, е важно да приоритизирате упражненията пред храната./Източник: Kormedia  

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата