вторник, 24 януари 2023 г.

86-годишна лекарка работи на 3 места, за да осигури бъдещето на внука си

  

                         Скрийншот: bTV

Лекарка на 86 г. работи на три места, за да осигури бъдещето на внука си. Възрастната жена се грижи за него от две години след смъртта на дъщеря си, предава bTV.

Доктор Латинка Цветанова е физиотерапевт с близо 60 години стаж. Работи в монтанската болница "Свети Георги", в местната поликлиника и към филиала на Спешната помощ в Чипровци.

Преди две години дъщеря ѝ издъхва пред очите на детето си. Оттогава тя поема грижите за него.

"Искам да оставя на детето пари, защото... кой ще му дава, като аз умра? Аз съм на възраст, всеки момент мога да си отида", казва лекарката.

Доктор Цветанова навършва осемдесет и шест години преди седмица. Но не годините ѝ тежат, а липсата на достатъчно време за внука.

"Тя всъщност ни помогна в един труден момент, в който доктор Данаилов имаше здравословни проблеми и тя пое неговите задължения и след това ние я оставихме на работа. И мога да кажа, че тя ще работи при нас, докато тя има желание", обясни Владимир Минчев, мениджър на МБАЛ "Св. Георги".

След поредната смяна в болницата доктор Латинка Цветанова ще поеме към следващото си работно място. И така - докато може.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ!/Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата