петък, 16 декември 2022 г.

Бизнесмен преби брутално съпругата си с тенис ракета, в болницата я оперираха по спешност

  

Бизнесмен от Пловдив е пребил жестоко жена си с тенис ракета, съпругата му е потърсила сама медицинска помощ и е настанена в болница, съобщиха от прокуратурата в града.

Оказва се, че ревнивият съпруг с бизнес в строителния бранш, не за първи път е упражнявал домашно насилие.

Тя е била заключвана в жилището, а на телефона ѝ е имало и проследяващо устройство, за да знае ревнивецът къде ходи жена му. Бащата е упражнявал тормоз и над двете им деца.

Наложило се е да бъде отстранен далакът на пребитата жена, съобщи зам.окръжният прокурор на Пловдив Атанас Илиев по бТВ.

Той разказа, че лекарят, приел пребитата в болницата, си е спомнил, че тя е ходила да търси медицинска помощ и през 2018 г., но тогава обяснила, че е паднала по стълбите.

През цялото време са ограничавани личните ѝ контакти. Това е ескалирало в скандал, завършил с побой с тенис ракета. Изключително жестоко", заяви прокурор Илиев.

Той уточни, че е критично състоянието и на друга пребита възрастна жена, чийто внук, кметски син и бивш полицай,  посегна жестоко. Състоянието на баба му сега е критично, каза Атанас Илиев. 

Общо четири са случаите на брутално домашно насилие, извършени за едно денонощие в Пловдив.

По три от тези дела има искания за задържания под стража, по четвъртото дело - изнасилвач на съпругата си пред децата им, ще се прави първо психическа експертиза за това дали е годен да отговаря за деянията си, обясни зам.окръжният прокурор.

Новините от днес и със задна дата