понеделник, 12 декември 2022 г.

Транспортират част от ранените край Младиново в Бургас

 Димитър Николов: Хората ме искат за кмет, предизвикателствата пред Бургас  са глобални - Фактор

Удовлетворен съм. Тук се полагат много добри грижи за моите пострадали в катастрофата в Свиленградско съграждани. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов, който бе в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Хасково, за да се запознае със състоянието на ранените пътници при инцидента с туристически автобус до свиленградското село Младиново вчера вечерта, при който 68-годишна жена загина, а 19 пътници бяха настанени в болници.

Самите пациенти похвалиха лекарите за тяхното внимание и пълно съдействие. Ще се наложи по-тежките случаи да останат няколко дни тук, след което ще ги преместим в Бургас, посочи Николов пред БТА.

Тези пък, които са с по-леки фрактури, могат да бъдат транспортирани още днес или утре, уточни кметът като добави, че е необходимо малко време, за да се отърсят от шока. Той подчерта, че най-важното е, че няма пациент с опасност за живота. Николов благодари за личното отношение и на здравния министър Асен Меджидиев, който по-рано също посети хоспитализираните, както и за изключителното внимание от страна на директора на МБАЛ д-р Георги Гелов.

След Хасково Николов се отправи и към болниците в Харманли и Свиленград, където също има настанени съответно четирима и шестима пострадали. Искам да се уверя и да кажа на близките, че всичко е наред и че се полагат необходимите грижи. Ако има нужда от нещо, ще го осигурим, увери Николов.

Новините от днес и със задна дата