понеделник, 12 декември 2022 г.

Хванаха нелегални мигранти във влака Бургас-София

  

Група от шестима нелегални мигранти са свалени на железопътната гара в Казанлък от влаковата композиция Бургас - София днес, е съобщила Ивелина Проданова от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора пред Dir.bg.

Началник влакът забелязал съмнителните лица, които се оказали без документи. Предупредил е началника на най-близката гара в Казанлък, където след незабавната реакция на полицаите са свалени, съобщи по-рано NOVA.

Таня Димитрова, говорител на Районната прокуратура в Казанлък, допълни, че по случая няма образувано досъдебно производство, тъй като е преценено, че няма осъществен състав на престъпление. Тя посочи, че става дума за шестима души без придружител. Предполага се, че те са се качили самостоятелно на влака в Бургас. Задържани са от служба "Миграция" към МВР, добави Димитрова.

Предстои да се изясни произходът им и как са влезли в страната.

Придвижването на нелегални мигранти члез влак е стар прийом на трафикантите. Ползването на железопътния транспорт за престъпната схема става след като преминат границата нелегално. Така през септември бяха задържани четирима мароканци на възраст между 21 и 24 годин във влак в района на Шумен.

Новините от днес и със задна дата