вторник, 13 декември 2022 г.

Мария Бакалова демонстрира изящност в дантела и тюл от червения килим в Исландия, заедно с майка си

 Мария с майка си Румяна 

Единствената българка, номинирана някога за престижната награда "Оскар", продължава достойно да представя страна ни пред света с всяка своя поява на бляскавите събития, организирани от киноиндустрията, които редовно посещава. Пристъпвайки под светлините на ярките прожектори, озаряващи червения килим, определян като символ на славата и престижа, Мария Бакалова винаги демонстрира класа и стил, подобаващи на една истинска звезда, в каквато всъщност се превърна, при това за съвсем кратко време, пише Дир.бг.

Все пак Съединените щати, а и не само, знаеха нейното име, още преди продължението на филма "Борат" да направи официалния си дебют на големия екран, а едва дни след премиерата му тя покори върха на класацията за най-популярни актриси на планетата, изготвена от сайта IMDb, като изпревари редица утвърдени знаменитости. Впоследствие блондинката може и да се размина с авторитетната статуетка на Академията, въпреки че преди това бе затрупана с редица други отличия, но далеч по-важното е, че тя успя да направи шеметна кариера, за каквато мнозина могат само да си мечтаят. От никому познатото момиче, живеещо в сравнително малка европейска страна, Мария изведнъж стана едно от най-разпознаваемите лица в шоубизнеса, завоювало своето място на холивудския небосклон.

А графикът ѝ с ангажименти и изяви продължава да бъде изпълнен и до днес, опровергавайки поговорката, че всяко чудо трае три дни. Така например съвсем наскоро тя присъства на Европейските филмови награди, провели се в Рейкявик - столицата на Исландия, на които бе поканена да връчи на сцената приза за "Най-добър анимационен филм", озовал се в ръцете на Ален Угето за режисурата на "Забранено за кучета и италианци" ("No Dogs of Italians Allowed"). За специалната вечер на островната държава, разположена в северната част на Атлантическия океан, тя бе заложила на изключително елегантен тоалет, затвърждаващ присъдения ѝ от множество влиятелни списания, включително и "Vogue", статус на модна икона, от която всеки може да почерпи вдъхновение за гардероба си.

26-годишната бургазлийка пристигна пред зала "Harpan", където се състоя церемонията, облечена в изящна черна рокля, дело на ливанския дизайнер Джордж Чакра, който е сред любимците на Дженифър Лопес, Риана, Тайра Банкс, Бионсе, Хелън Мирън и др. Дрехата с 3/4 ръкави от прозрачен шифон, който присъства и на високото деколте, създавайки илюзията за дълбок отвор в предната горна част, се отличава с ръчно бродирана дантела с флорални мотиви, обсипани в проблясващи пайети. Апликациите се спускат по цялата дължина на облеклото, като започват от неговите рамене и завършват с шлейфа му, а също така се срещат и в голия гръб, през който минава широка ивица. Външния си вид тя бе завършила с обувки с отвор на пръстите, произведени от "Sarah Flint", както и стилен клъч на "Prada". Като допълнение Бакалова бе сложила назъбени обеци с кръгла форма, наподобяващи слънца, и няколко пръстена.

От публикациите, появили се в личния ѝ Инстаграм профил, разбираме, че тя е взела като свой гост майка си Румяна, придружила я на събитието. В галерията от общо девет кадъра, които Мария сподели в социалните мрежи, стои тяхно селфи, направено пред входа на сградата, в която се проведе присъждането на наградите.

"Каква голяма чест е да мога да се срещна с толкова много от своите идоли и дори да им връча награда! Артисти, чиято работа пречупи представата ми за живота не само пред камерата, но и зад нея! Режисьори, които ме вдъхновиха да стана актриса и да правя изкуство. Филми, като вашите, ме накараха да повярвам, че наистина може да промениш света чрез силата на киното! Благодаря! И поздравления за всички невероятни номинирани и победители. Каква красива и незабравима нощ!", написа тя към поста си, допълвайки, че майка ѝ е най-добрата компания, която някога я е придружавала на подобни места.

Съвсем скоро Мария трябва да се отправи към Солун, Гърция, където ще се проведат снимките на филма с нейно участие "Dirty Angels", в който ще си партнира с Ева Грийн и Руби Роуз. Ангажиментът в южната ни съседка за първи път от две години насам ще ѝ позволи да прекара предстоящата Коледа у родния си дом, заедно с хората, заемащи специално място в нейното сърце - така както традицията по празниците повелява.

Новините от днес и със задна дата