петък, 25 ноември 2022 г.

„Готвачът на Путин“ праща на Европарламента кървав чук в калъф от цигулка (видео)

 Готвачът на Путин“ праща кървав чук в калъф от цигулка на Европарламента ( видео) | Днес.dir.bg 

В отговор на намеренията на депутатите на Европейския парламент да включат руската ЧВК "Вагнер" в списъка на терористичните организации, ръководителят и създателят на организацията Евгений Пригожин заяви, че възнамерява да изпрати на ЕП "информационен куфар" - окървавен чук в калъф за музикален инструмент.

Според популярната версия "вагнеровците" убиват своите "предатели" с чук.

По-специално така са постъпили с Евгений Нужин, който е бил пленен от украинската армия, направил е разобличителни свидетелства срещу Пригожин, след което е бил разменен в рамките на обмен на пленници между Русия и Украйна, след това, ако се съди по видеоклиповете в социалните мрежи, е бил убит.

Също в социалните мрежи се появиха клипове, на които се вижда как адвокатът на Евгений Пригожин носи въпросния чук на срещата с блогъри.

Според пресслужбата на компанията на Пригожин "Конкорд" "информационното послание, което трябва да бъде изпратено до Европейския парламент", е било предадено на представител на канала в Telegram KIBER FRONT Z, който нарича себе си "информационни войски на Русия".

"Днес проведох среща с командирите на ЧВК "Вагнер" и им съобщих тази тъжна новина. Не знам кой закон урежда дейността на Европейския парламент, но според нашето законодателство от днес ние обявяваме Европейския парламент за разпуснат. Но преди тази процедура да влезе в сила, бях инструктиран да предам на Европейския парламент един информационен куфар", се казва в изявление на пресслужбата на Конкорд.

Очаква се представители на KIBER FRONT Z да го изпратят на Европейския парламент.

"Калъфът за цигулка, основен аксесоар на "музикантите", се оказа, че съдържа брандиран ковашки чук, по който най-вероятно има следи от бутафорна кръв", описват пратката авторите на канала.

Същевременно в каналите в Telegram започнаха да се разпространяват снимки, на които Пригожин, който е известен също като "готвачът на Путин", сервира на маса на президента на САЩ Джордж Буш младши, на трапезата са още съпругата на Буш Барбара и руският президент с тогавашната си съпруга Людмила Путина. Става дума за съвместна вечеря в Санкт Петербург през 2006 г. Тогава Пригожин е известен като "Питерският ресторантьор".

Новините от днес и със задна дата