неделя, 27 ноември 2022 г.

Съпругът на 28-годишната Фани е обвинен за убийството ѝ, двамата били разделени от година

  

                 Снимка: БТА

Окръжната прокуратура в Пловдив е повдигнала обвинение на съпруга на 28-годишната Фанка Ангелова от село Пъдарско за убийството ѝ, съобщи на брифинг наблюдаващият прокурор Димитър Молев.

Мъжът първоначално не е съдействал на разследващите, но по-късно е направил самопризнания. Той ще остане за 72 часа в ареста, а след това от държавното обвинение ще преценят дали да поискат от съда налагането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Тялото на младата жена бе открито по-рано днес в барака в селото, след като в петък близките ѝ подали сигнал, че не се е върнала от работа и не могат да се свържат с нея. 

Директорът на областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Васил Костадинов обясни, че Фанка работила в индустриалната зона на село Стряма. Тя е тръгнала за работа около 5 часа сутринта в петък и е трябвало да се прибере около 15 часа. Тъй като това не се е случило, а близките й не могли да се свържат с нея - подали сигнал в полицията. "Още същата вечер - около 19 часа, се стигна до съмнения, че жената е убита", допълни комисар Костадинов. 

Наблюдаващият прокурор уточни, че към момента са извършени необходимите следствени действия - обиски и са иззети веществени доказателства. По думите на Димитър Молев, Фанка и съпругът ѝ нямали развод, но били разделени от повече от една година. Двамата поддържали комуникация, най-вече по телефон. Съпрузите имат две деца. И двамата са с чисто криминално и съдебно минало. 

Основната версия за убийството на младата жена е ревност, казаха още от прокуратурата и полицията. Ако бъде признат за виновен, убиецът може да получи до 20 години "лишаване от свобода".

Новините от днес и със задна дата