неделя, 27 ноември 2022 г.

Още една патрулка ударена от камион на магистрала

  

Камион блъсна полицейски патрулен автомобил на магистрала "Хемус" край Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

При инцидента, който е станал при 366-ия километър от аутобана в района на село Енево, няма пострадали.

Служителите на реда са се отзовали на сигнал за катастрофа. Докато патрулът от Районното управление в Нови пазар отработвал леко пътнотранспортно произшествие между две коли, водачът на приближаващ се тежкотоварен автомобил не видял, че има препятствия на пътя, реагирал късно и ударил в задната част полицейската кола.

Тестът за алкохол на водача на камиона е отрицателен. Въведена е временна организация по АМ"Хемус" в платното от Варна към София.

Осигурен е обходен маршрут през пътен възел "Невша" до път I-2 и пътен възел "Каспичан" и АМ "Хемус" в посока София и обратно, в посока Варна. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Това е вторият тежък инцидент с патрулен автомобил на МВР за последните 24 часа. Вчера на магистрала "Тракия" 74-годишен шофьор на лек автомобил се вряза в патрулка, която съдействала за полагане на маркировка на на 107-ия км на аутобана в посока Бургас. 36-годишен полицай бе транспортиран в клиниката по анестезиология и интензивно лечение в университетската болница "Св. Георги" в Пловдив с черепно-мозъчна травма. Той претърпя операция, но все още има опасност за живота му.

Новините от днес и със задна дата