вторник, 4 октомври 2022 г.

ГЕРБ започва сондажи за ново правителство! Какво да очакваме? / ВИДЕО

  

                           Скрийншот: Facebook

ГЕРБ ще инициира контактна група за преговори за ново правителство. Това обясни лидерът на партията Бойко Борисов на брифинг относно резултатите от изборите.

По думите на Борисов ГЕРБ ще помоли знакови политически лица като президента Росен Плевнелиев или Соломон Паси да бъдат медиатори в преговорите.

"Резултатите от изборите са очаквани, но дават по-ясна картина за състоянието на партията в момента", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Народът не дава на никого самостоятелно право да управлява. Народът казва: "Стига сте враждували, намерете начин", подчерта още Борисов.

Според него най-важните въпроси за решаване са "за" или "против" Путин, влизане в Еврозоната и енергийна диверсификация.

От своя страна заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев благодари на всички, които са дали своя глас за партията. 

"От 31 избирателни района ГЕРБ-СДС печели в 24. ДПС  - в 5, а ПП - в два. Тоест картата на България е синя", подчерта Дончев. Той направи детайлен анализ на резултатите на партията по брой гласове.

"Ние сме получили подкрепата на 634 649 души. Тоест от последните избори сме върнали подкрепата на 38 193 души, което показва, че пътят, който сме следвали, е бил правилен. Този резултат е постигнат в крайно агресивна среда, затова той е ценен", добави бившият вицепремиер.

По думите му гласовете на партията са разположени във всички възрастови групи.

"Всяка победа е ценна. Първата е трудна, всяка следваща е още по-трудна. Аз не обичам военни и спортни аналогии, но резултатът е такъв, какъвто е. Не претендирам, че сме смачкали някого, не употребяваме подобна реторика. Благодаря и се гордея за това, че голямата част от българските граждани са дали подкрепата си за нас.

Очаквайте подробности!

Новините от днес и със задна дата