вторник, 4 октомври 2022 г.

Синът на Софи Маринова се яви с двама адвокати на разпит за трафик на мигранти

  

20-годишният Лоренцо Петров, син на певицата Софи Маринова, е бил разпитан по разследване за трафик на мигранти в Областната дирекция на МВР в Бургас, е съобщила за Dir.bg говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева.

Младежът, който се издирваше от бургаските криминалисти, се е появил в петък с двама адвокати и е дал показания в качеството си на свидетел. Лоренцо Петров е отрекъл категорично да е участвал в трафик на бежанци и е заявил пред следователите, че се занимава с продуциране на музика.

До разпита се стигна, след като на 21 септември на КПП Русокастро е задържан джип с 21-годишен шофьор от София, който превозвал 9 нелегални мигранти, които обявили, че са сирийци. Пред криминалистите шофьорът заявил, че колата му била осигурена именно от Лоренцо Петров. Бежанците трябвало да бъдат транспортирани до столицата, а от там трябвало да стигнат до Германия. 

По-късно обаче задържаният опитал да промени показанията си, като казал, че само се познава с Лоренцо и че на 21 септември двамата са пътували заедно към Айтос, но объркали пътя и били спрени край Русокастро. Младежите пътували с два автомобила.

Преди да се яви в бургаската полиция пък 20-годишният Лоренцо Петров написа в социалните мрежи, че никой не го е издирвал и всичко това било "пълна пунта".

Новините от днес и със задна дата