понеделник, 17 октомври 2022 г.

Руски военен самолет Су-34 се разби до жилищен блок в град Ейск

  

                    Снимка: Телеграм

Самолет Су-34 се разби до жилищна сграда в град Ейск в Краснодарския край, пилотите са катапултирали, съобщиха от руското министерство на отбрата, цитирано от ТАСС. Инцидентът е станал при набиране височина за изпълнение на тренировъчен полет от военното летище на Южния военен окръг.

"Според доклада на катапултиралите пилоти, причината за катастрофата на самолета е запалване на един от двигателите по време на излитане. На мястото на катастрофата на Су-34 в двора на един от жилищните квартали, самолетът горивото се е запалило", уточняват от министерството.

Все още няма информация за жертви. Спешна помощ е пристигнала на място. Пожарът е с четвърта степен на сложност.

След падането на самолета до жилищния блок огънят е обхванал най-малко четири етажа от сградата. Огромен стълб от дим се издига над града.

По предварителна данни един човек е загинал, а 10 са ранена. 17 апартамента в сградата са повредени. 

Кадри в социалните медии показват момента на експлозията в близост до жилищна сграда в Йейск и парашутист, вероятно катапултиралия пилот.

Военният кореспондент на издателство "Комсомолская правда" Александър Коц съобщи в канала си в Telegram, че се е разбил Су-34 от 277-и бомбардировъчен авиационен полк.

"Засега основната версия е, че птици влизат в двигателите при излитане. Пилотите се катапултирали. Възможни са жертви сред местните жители. В самолета нямаше ракети, но имаше снаряди за оръдието. Тяхната детонация се чува на видеото", пише Александър Коц.

Очаквайте подробности!

Новините от днес и със задна дата