понеделник, 17 октомври 2022 г.

След 3-седмична кома: Издъхна бебето Севда, пребито от осиновителката си

  

                                Снимка: БТА

Починало е малкото момиченце, за което прокуратурата твърди, че е било жестоко пребито от майката, известна като "мама Айше".

Двегодишната Севда е издъхнала в детската клиника на УМБАЛ "Свети Георги", където бе настанена с тежки наранявания - черепно-мозъчна травма и разкъсан бял дроб, съобщи Радио Пловдив.

Детето престоя там в кома в продължение на три седмици.

Информацията бе потвърдена и от пловдивската прокуратура.

От пресслужбата на болницата обаче отказаха да потвърдят или опровергаят информацията заради опасения от съдебно дирене спрямо тях.

Анка Михайлова, която е обвинена за причиняване на груби травми на осиновеното си двегодишно дете, в момента е за постоянно в ареста, след като обжалванията не постигнаха резултат.

В съдебната зала тя призна, че е хапала детето по лицето и тялото, в опит, по думите ѝ, да го го свести, след като момиченцето е изпаднало в кома.

Първоначална експертиза доказа, че очертанията от зъбната захапка на майката отговарят на отпечатъците по тялото на бебето.

За такова престъпление Наказателният кодекс предвижда от 3 до 15 години затвор.

"Мама Айше" беше обвинена в нанасянето на тежка телесна повреда от Районната прокуратура в Пловдив, но след смъртта на детето със случая трябва да се заеме Окръжната. Там ще преценят дали да обвинят Анка Михайлова в убийство и каква точно да бъде правната квалификация.

Новините от днес и със задна дата