четвъртък, 29 септември 2022 г.

Рецидивист на пътя се заключи с оръжие в БМВ-то си, спецотряд на МВР го извади

  

21-годишен рецидивист на пътя вдигна на крак полицията, след като криволичи по магистрала "Хемус", а след това се заключи с оръжие в ръка в колата си в аварийната лента, съобщиха от МВР.

Малко след 7 часа тази сутрин в дежурната част на Областната дирекция на МВР в Шумен е приет сигнал от водачи по магистрала "Хемус" в посока към София за шофьор на БМВ, който криволичи по пътя.

Към 346-ия километър, етапна връзка Търговище, е изпратен полицейски екип.

След обход по участъка униформените установили спрял в аварийната лента за движение лек автомобил БМВ с търговищка регистрация. Млад мъж лежал на шофьорската седалка и държал оръжие в дясната си ръка.

Мястото било обезопасено. За съдействие на място пристигнал екип на сектор "Специални тактически действия". Мъжът в автомобила не изпълнил полицейското разпореждане да отвори вратата, която била заключена. Предприети са незабавни действия. Оръжието е иззето, а той е изведен от автомобила. Установена е самоличността му- 21-годишен мъж от Търговище. Оръжието, газов пистолет, не е регистрирано по определения ред.

Автомобилът пък бил с прекратена регистрация, след като на младежа му бил съставен акт за дрифт в началото на месец септември в Търговище. Имал и друг съставен акт за същото нарушение, които обжалва. 21-годишният мъж има и издадени 22 фиша за превишение на скоростта. Всички, освен 2 са платени.

Младежът има книжка от 18 месеца. Той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. По случая се води разследване.

Новините от днес и със задна дата