вторник, 16 август 2022 г.

Автомобилът, в който загина 5-годишно дете на АМ "Тракия", бил с гуми от 2007 г.

  

                       Снимка: Facebook/Диана Русинова

Спукана гума е причина за тежката катастрофа на магистрала "Тракия", при която загина 5-годишно дете, съобщи заместник-окръжният прокурор на Сливен Руси Русев, цитиран от БНР и bTV.

Сигналът за инцидента, който е станал в района на 264-ия километър в посока Бургас, бе подаден около 17 часа. Лекият автомобил, в който пътували две семейства - четирима възрастни и четири деца, се удря мантинелата и след това се запалва. След потушаването на огъня в изгорялата кола е открито телцето на 5-годишното момченце. Зад волана на колата е бил неговият баща.

"Данните от огледа... по-скоро досега водещата версия, по която работят колегите от полицията, се касае за използване на неподходящи за атмосферните условия за сезона гуми, които са били силно остарели. Тези гуми, износени, вследствие на пукането на гумата, се стига до този инцидент - запалване на автомобила след удар в мантинелата", допълни прокурор Русев.

Автомобилът е бил със зимни гуми, произведени през 2007 година и абсолютно негодни за употреба.

Огледът на място продължи часове, като вече колата е отстранена от пътното платно. Движението обаче ще остане ограничено до пълното почистване на участъка. 

Тепърва ще се изяснява защо момченцето е останало в горящата кола. В момента всички пътували в колата са на разпит в полицията.

"Лицата са без наранявания. Те са успели да излязат от горящия автомобил и след преглед в спешния център в Сливен са в полицията, за да бъдат разпитвани като свидетели по образуваното досъдебно производство", обясни заместник-окръжният прокурор на Сливен. 

Новините от днес и със задна дата