сряда, 17 август 2022 г.

9-годишно сираче оставя военнослужещият, който застреля жена си и се самоуби

  

Ефрейторът от Стара Загора, който е застрелял жената, с която живее на семейни начала, а след това се самоуби, оставя сираче 9-годишната им дъщеричка, съобщиха bTV и БНР.

Трагедията се разигра в Стара Загора, а телата на младия мъж и жена му бяха открити, след като тъщата подала сигнал в полицията, че от няколко дни не може да се свърже по телефона с дъщеря си, която работела като медицинска сестра. В жилището, където под наем живеело младото семейство, е изпратен полицейски екип. Така са открити телата, а в ръката на мъжа и оръжието, с което е извършено престъплението - пистолет.

Според съседи семейството живеели на адреса от няколко години. Никой обаче не е чул викове и скандали. Всички в блока са шокирани. Никой не е чул и изстрелите, които по неофициални данни са били три.

Най-вероятно причините за трагедията са лични. Преди два дни между двамата е избухнал скандал, при който мъжът е ударил главата си и е приет за лечение. Днес е бил изписан от лечебното заведение и така се стига до фаталния край.

9-годишното момиченце не е станало свидетел на трагедията. То било при баба си.

Военно-окръжната прокуратура в Пловдив поема случая. Тепърва ще се изисква справка от полицията дали са подавани сигнали за домашно насилие от жертвата. Прокуратурата ще уточни и дали действително самоубилият се военнослужещ е постъпвал в болница.

Новините от днес и със задна дата