30-годишна жена е убила 8-годишната си дъщеричка с нож. Кървавата трагедия е станала тази сутрин в пловдивското село Желязно. Сигнал са подали съседи, свидетели на престъплението.

Майката пронизала с нож детето си, а след това и себе си. Момичето починало на път за болницата, а жената е в тежко състояние.

Хората в населеното място са шокирани. Всички описват майката като добър и кротък човек.

Сигнал за дете в тежко състояние на адрес в село Желязно е подаден на тел. 112 около 9.20 ч. Първоначално реагирал екип на спешна помощ. Установявайки на място  8-годишно дете и 30-годишната му майка с рани от нож, медиците  веднага поискали съдействие и от полицията, съобщиха от ОДМВР-Пловдив. 

От ведомството посочиха, че пострадалите са транспортирани в пловдивска болница, където детето е починало. Жената е настанена за лечение с опасност за живота. За случая е уведомена Окръжна прокуратура Пловдив. Работата по случая продължават разследващи от РУ-Труд.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив се извършва разследване по досъдебно производство за умишлено убийство, обявиха от държавното обвинение. 

Извършват се активни действия по разследването - оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели. Предстои да бъдат назначени множество експертизи.