събота, 11 юни 2022 г.

Министърът на туризма обяви, че се очакват 6 милиона туристи през лятото

  

                            Снимка: Булфото

Между 5,5 и 6 милиона туристи очакваме да посетят България през това лято, каза министърът на туризма Христо Проданов, който е гост на честванията по случай 65-ата годишнина на комплекс "Златни пясъци".

По думите му прогнозата е за ръст на гостите от Полша, Великобритания, Унгария, Сърбия. Министърът каза още, че не очаква да има отлив на българи от родното Черноморие.

Посланието през този сезон е, че нашата страна е сигурна и спокойна дестинация, допълни Проданов. По думите му има нужда от по-сериозно популяризиране на възможностите за здравен туризъм у нас.

Председателят на Съюза на хотелиерите в комплекса Георги Щерев допълни, че базите в курорта, които са се съгласили да работят по новата програма за подслон на украински бежанци, са много малко. Неговата прогноза беше, че туризмът ще продължи да има проблем с кадрите през следващите 3-5 години.

Изпълнителният директор на "Златни пясъци" АД Кирил Кирилов допълни, че през последните години инфраструктурата в комплекса е подобрена, като амбициите са видът му да бъде напълно обновен до три години.

В курорта в момента има изградени 90 хотела с над 130 000 легла.

Новините от днес и със задна дата