петък, 3 юни 2022 г.

Обвиниха 30-годишната Лиляна Халкалиева в убийство на 8-годишната ѝ дъщеря

  

По наблюдавано от Окръжна прокуратура - Пловдив досъдебно производство за убийство на 8-годишно дете в с. Желязно, обл. Пловдив, е повдигнато обвинение на неговата майка - Лиляна Халкалиева, на 30 г. Тя не е осъждана. Убийството е извършено посредством нанасяне на прободно-порезни наранявания по тялото на жертвата чрез използване на нож.

Повдигнатото обвинение е за престъпление по чл.116, ал.1, т.3 и т.4 от Наказателния кодекс - за умишлено причиняване смъртта на малолетно лице, което е рождена дъщеря на извършителя. Наказанието, което се предвижда за това престъпление е от 15 до 20 г. затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

С постановление на наблюдаващия прокурор, обвиняемата е задържана за срок до 72 часа в лечебното заведение, където е настанена, предвид обстоятелството, че след деянието се е самонаранила.

Предстои преценка на доказателствата, с оглед внасяне на искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Лиляна Халкалиева.

Сигналът за майка и дете в безпомощно състояние бе подаден на 1 юни около 9.20 ч. на тел. 112. Пристигналите екипи на полицията и Спешна помощ установили, че Лиляна и Вилияна са с множество прободни рани от нож. Двете са транспортирани до УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, но въпреки усилията на лекарите, малката Вилиана е издъхнала.

Лиляна е с опасност за живота и ѝ предстои тежка операция. Все още не е ясно защо младата жена е посегнала на детето си, но една от версиите е, че тя е имало психичен проблем, който е скрила от близките си.

Новините от днес и със задна дата