вторник, 10 май 2022 г.

Задържаха бившия депутат и лидер на ГЕРБ - Бургас Иван Вълков / видео

 Задържаха бивш депутат от ГЕРБ в Бургас - Общество - Крими - Новините на  NOVA - NOVA 

Бившият народен представител от ГЕРБ Иван Вълков е задържан в Бургас, съобщи БНР. От полицията отказват повече информация, като все още не уточняват какви са мотивите за това. По първоначална информация акцията е на Икономическа полиция.

Кадри в местния сайт "Флагман" обаче показват как автомобилът на общинския лидер на ГЕРБ в морския град е бил спрян от полицаи на входа на кв. "Сарафово". Около два часа служебната кола на Вълков - "Дачия Докер", е претърсвана.

Той не изглежда в добро здравословно състояние, отбелязва местното издание. По непотвърдена информация тече претърсване и в недвижим имот в квартала. Иван Вълков живее в кв. "Сарафово", от около година обаче се е преместил в София.

57-годишният Вълков е бил депутат от ГЕРБ в 41 и 42 Народно събрание, както и член на комисиите по външна политика, по транспорт, информационни технологии и съобщения.

През март беше арестуван и бившият премиер Бойко Борисов след акция на МВР в дома му. Той обаче беше освободен още на следващия ден, след като се разбра, че българската прокуратура не е била уведомена за акцията. Тогава в ареста се озоваха и PR-ът на Борисов - Севделина Арнаудова, както и бившият финансов министър Владислав Горанов.

Новините от днес и със задна дата