петък, 6 май 2022 г.

Дивашко! Българите не смятат, че Русия носи вина за незаконното нахлуване, убийствата, изнасилванията и разрухата в Украйна

  

                                       Снимка: БТА

За пореден път доказваме на света, че спрямо останалите граждани на ЕС, българите са най - деморализирани и изостанали в ценностната си система и най-слабо съчувстват на украинците и най-често не виждат Русия като главния виновник за войната в Украйна. Това сочат данните от проучване, представено днес от Европейската комисия. Голяма част от робско мислещите българи са възмутени, че украинците не се предават мирно на руските окупатори и защитават свободата си.

Българите не смятат, че Русия носи вина за незаконното нахлуване, убийствата, изнасилванията, разрухата в Украйна и умишлено предизвиканата от руснаците невиждана бежанска вълна. Българите изразяват задоволство и съгласие с убийството на деца, с изнасилването на деца, момичета и жени. На българина му е приятно, че насилствено натирените по света украинци остават без домове и бъдеще и искрено му завиждат за джобните пари осигурени от приемащите ги държави. Българите са против нацизма, исторически дамгосват хитлеризма и в същото време се изявяват точно като нацисти и съпричастни към нацистки прояви но извършвани от руски болшевики.

Проучването отчита, че у нас 39 на сто изпитват пълно съчувствие към украинците, 34 на сто - до известна степен, 15 на сто по-скоро не съчувстват, 10 на сто изобщо не изпитват съчувствие, а три на сто не дават отговор. Средно за ЕС данните са съответно 54 на сто, 35 на сто, 6 на сто, 3 на сто и два процента по същите показатели в посочения ред.

Мнението, че Русия е основен виновник за войната, се споделя убедено от 27 на сто у нас, за 19 на сто това е отчасти вярно, 21 на сто не са съгласни, 25 на сто са изцяло несъгласни, а 8 на сто не дават отговор. В ЕС дяловете съответно се разпределят между 52 на сто, 26 на сто, 10 на сто, 7 на сто и 5 процента.

По въпроса за присъединяването на Украйна към ЕС 23 на сто от българите са съгласни напълно, 28 на сто - отчасти, 14 на сто не са съгласни, 21 на сто решително възразяват, 14 на сто нямат мнение. В ЕС тези дялове са съответно 30 на сто, 36 на сто, 12 на сто, 10 на сто и 12 процента.

Едва 49 на сто от българите одобряват действията на ЕС след избухването на войната. Средно в ЕС 69 на сто от участвалите в допитването са изразили подкрепа за европейския отговор. Данните сочат, че 70 на сто от българите и 79 на сто от останалите в ЕС оценяват положително проявата на съпричастност с Украйна.

Новините от днес и със задна дата