петък, 8 април 2022 г.

ВИДЕО от войната! Украински танк унищожава цяла колона от руски БТР-и

 

В сряда се появиха  фантастични кадри от дрон, които показват забележителната смелост на украински танк, който успешно вкара в засада цяла колона от руски бронирани машини, пише Дейли Мейл. 

Руският конвой очевидно не успява да се ориентира откъде идва огънят и стреля по по-далечни цели, които остават извън кадър. А единственият украински танк остава скрит за тях, докато продължава да удря нашествениците със снаряди, като в крайна сметка унищожава две превозни средства.

Украинският танк успява да действа ефективно срещу руската броня, въпреки значителното несъответствие в тяхната технология. Т-64 е машина от съветската ера, въведена за първи път още през 60-те години на миналия век, а Украйна наследи хиляди от превозните средства, когато Съветският съюз се разпадна.

Оттогава технологията на бронираните превозни средства се подобри много – руските БТР, които бяха унищожени в клипа, влязоха в експлоатация едва преди десетилетие – но Украйна все още разчита в голяма степен на остаряващите танкове като основната част от военната си мощ.


Снимки, публикувани през януари по-малко от месец преди руската инвазия, показват десетки танкове Т-64, оставени в снега, чакащи да бъдат модернизирани с модернизирана броня и оръжия в завод за ремонт на танкове в Харков.

В същото време, украинските власти твърдят, че броят на загиналите руснаци във войната вече наближава 20 000 души. Москва също призна за големи загуби.

 Руският диктатор Владимир Путин не успя да постигне нито една от стратегическите си цели. В същото време Украйна показва добри резултати и може да спечели войната. Това съобщи по време на брифинг говорителят на Пентагона Джон Кърби.

"Разбира се, че те (украинците) могат да спечелят, ако се вгледате внимателно в това, което вече са постигнали. Путин не успя да постигне абсолютно нито една от стратегическите си цели в Украйна", каза Кърби, цитиран от УНИАН.

Говорителят на Пентагона подчерта, че Путин все още не е превзел Киев, не е свалил правителството. За повече от месец военни действия Руската федерация контролира само малка част от украинската територия.

В същото време Кърби отбеляза, че е невъзможно да се предвиди точно кога ще приключи тази война.

"Може да приключи още днес, ако Путин вземе правилното решение – изтегли войските, изпрати ги у дома и уважи украинския суверенитет. Но той избра различен път", добави той. 



Новините от днес и със задна дата