сряда, 20 април 2022 г.

Няколко хиляди украинци благодариха на българите за подкрепата

 

Няколко хиляди украинци се събраха на централната алея в курортен комплекс Слънчев бряг, за да изкажат своята благодарност към българския народ за гостоприемството, предава Флагман.

Бягащите от войната искат да покажат признателност и към хотелиерите, които отвориха вратите на комплексите си, за да ги приютят.

Те искат да покажат своето истинско лице – на хора, които са избягали от ужаса в собствената си държава и оценяват всичко това, което е направил българският народ за тях.

"Руската пропаганда в България се опитва да ни изкара какви ли не. Ние знаем, че българите са умна и интелигентна нация и сами могат да преценят в каква ситуация сме. Украинският народ никога няма да забрави това, което направихте за нас", казват бежанците преди днешната демонстрация.

По време на демонстрацията, украински бежанец се опита да прогони руски гражданин, който дойде на шествието, за да окаже подкрепата си към братския народ.

В един момент думата се опита да вземе руски гражданин, представил се като Михаил, който обясни, че от 15-ина години живее в България. Той започна с това, че се извинява за агресията на Путин и заяви, че руският народ като цяло няма нищо против украинците.


Той обаче бе атакуван вербално от възрастен украинец, който започна да го обижда и се опита да го прогони. „Махай се!“, крещеше му той.

В крайна сметка организаторите успяха да успокоят страстите и демонстрацията продължи спокойно. Малко след това други украинци отидоха до човека и се извиниха от името на своя сънародник.

Новините от днес и със задна дата