Работник загина, а друг бе ранен, след като метален фургон се откъснал от кран и ги затиснал в Бургас. Инцидентът е станал на 4 април следобед, образувано е досъдебно производство, съобщиха от прокуратурата.

Загиналият е от столична фирма, която е извършвала ремонтни дейности на територията на ЛУКойл Нефтохим, но не е имало връзка с производствената дейност на рафинерията. Четирима работници от фирмата са били пратени да преместят метален фургон. Той е бил вдигнат с помощта на кран, но внезапно се скъсало въжето, с което фургонът е бил закрепен.

Тежкият товар се стоварил върху двама от работниците. Единият издъхнал на път за болницата, а другият е с травми на ръцете, настанен е в УМБАЛ Бургас.

"Направена е проверка, която е установила, че работниците са минали инструктаж. Назначена е съдебно-техническа експертиза, която да установи причините за инцидента, както и медицински експертизи", каза пред "24 часа" прокурор Христо Колев. И добави, че са иззети за проверка документи на столичната фирма.

Проверка извършват и от Инспекцията по труда, каза директорът на службата Павлин Васков.