петък, 15 април 2022 г.

Партийни активисти, съгласни с военнопрестъпленията на Русия, свалиха украинското знаме от храм в Несебър

 

Партийни активисти от "Възраждане" свалиха украинското знаме, издигнато на входа на храма в Несебър, приютил бежанци от войната.

Отец Петър от храм "Успение Богородично" разказа пред bTV, че сложил знамето на входа, за да покаже съпричастност към бягащите от войната.

От пресцентъра на партия "Възраждане" коментираха, че единственият флаг, който може да бъде развяван в български институции, официални или не - е българският. Само че от там са забравили, че църквата е духовен храм, а не административна институция. А в техния ред на мисли, можем да ги попитаме, защо техни депутати членове на най - върховната законодателна институция на България, одобряват развяване на руски знамена по протестите им.

"Знамената на други държави имат своите места само в консулствата и посолствата на тези държави", категорични са от партията, като си затварят очите, че целия прогресивен свят е на страната на Украйна и уважението към техния флаг е знак за съпричастност към това, което им причиняват военнопрестъпленията на Путинова Русия.

Позицията на архиерейския наместник на бургаското духовенство отец Севастиян е, че няма забрана за поставяне на друг флаг на български храм. Той определи случилото се като грубо погазване на живота на църквата. Според отец Петър знамето може да се махне, когато Русия и Украйна подпишат мирно споразумение.

А междувременно ново украинско знаме отново е издигнато в храма в Несебър и с това действие се изразява солидарност с един народ, жертва на своеволията и амбициите на Путин.

Преди седмица над Столична община също издигна знамето на Украйна след решение на Столичния общински съвет.

Новините от днес и със задна дата